ОТВОРЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП MCP-CE 2018.

У амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду данас је отворен осми по реду Међународни научни скуп о индустријској производњи и иновацијама. Реч је о конференцији која представља водећи догађај у пољу масовне производње према индивидуалним захтевима купаца, дигитализације и отворених иновација у Европи. Скуп је поздравио др Саболч Халаши, помоћник у покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, који је том приликом истакао да Факултет техничких наука, који је организатор скупа, осим што представља навећи факултет на Универзитету у Новом Саду, са више од 14.000 студената, је и лидера нових трендова на тржишту рада.

„Ова конференција је важно место за младе истраживаче, јер ће имати прилику да чују корисне информације о масовном прилагођавању и персонализацији, као и о отвореним иновацијама, почев од тога како остварити  профит за индустрију и факултете“, рекао је помоћник Халаши и додао да Секретаријат кроз своје програме и пројекте помаже високошколске установе на територији АП Војводине, али подржава и сарадњу између привреде и науке. Та подршка ове године износи 25 милиона динара, нагласио је Халаши и додао да је Конкурс за овај програм и даље отворен.

Ове године акценат Конференције, на којој учествује 60 истраживача из 14 земаља Западне Европе, САД и Саудијске Арабије,  стављен је на „дигитално потрошачко искуство“, како би се нагласила тренутна глобална индустрија и маркетиншки трендови, који отварају бескрајне могућности за потрошаче и изражавање њихове индивидуалности и креативности, а пружају и прилику за иновације и нове пословне моделе.