ОТВОРЕН 7. БАЛКАНСКИ БОТАНИЧКИ КОНГРЕС

Седми балкански ботанички конгрес отворен је данас у Амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду и траје до петка 14. септембра. Конгрес је отворила заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић, која је истакла да је конгрес један од највећих ботаничарских скупова у региону.

„ Афирмација научних институција у Војводини на међународном нивоу је међу приоритетима Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност“, нагласила је заменица Ракић и додала да ће Секретаријат кроз своје програме и убудуће помагати одржавање оваквих скупова, као и рад научних лабораторија.

На Конгресу је пријављено близу 400 саопштења, а највећи број учесника долази са простора бивше СФРЈ, али их има и из: Мађарске, Бугарске, Словачке, Чешке, Русије, Румуније, Турске, Грчке, Ирана, Марока и Нигерије.

Учесници конгреса имаће прилику да размене искуства и чују информације о свету биљака са различитих страна света и других континената.