ОТВОРЕН 14. МЕЂУНАРОДНИ СКУП СТУДЕНАТА ТЕХНОЛОГИЈЕ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је данас учеснике 14. Међународног скупа студената технологије (MSST XIV), у Плавој сали Технолошког факултета Универзитета у Новом Саду. Истичући важност скупа који организују студенти једног од најеминентнијег факултета Универзитета у Новом Саду, покрајински секретар Милошевић је нагласио да је важно да млади посматрају своје образовање као један пут који не подразумева сујету, него сарадњу са земљама у региону.

„Уколико још током студија исказујете љубав према научно-истраживачкој делатности, сигуран сам да целокупна академска заједница има блиставу будућност, пре свега у људима који су посвећени сарадњи и који желе да стварају по принципима науке“, казао је секретар Милошевић.

Скуп траје од 28. октобра до 2. новембра 2019. и окупља академце југоисточне регије, а организатор је студентска унија Технолошког факултета.

Основни циљ скупа, који је конципиран на бази предавања и радионица на теме из области технолошких истраживања, је упознавање и повезивање великог броја студената у циљу побољшане сарадње и побољшања технолошких поступака у индустрији. Циљну групу чине сви студенти индустријских смерова. Као резултат пројекта имамо стратешко ојачавање партнерства између  факултета и студентских организација.