OTVOREN 10. MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM STOMATOLOGA

Međunarodni simpozijum stomatologa i saradnika pod nazivom: „Primena savremenih dijagnostičkih principa u stomatologiji“, koji se održava deseti put, otvoren je danas u amfiteatru Centralne zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Predavače i učesnike skupa pozdravila je prof. dr Dušica Rakić, zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost koja je tom prilikom istakla da je Sekretarijat prepoznao značaj ovakvih skupova, jer je to pravo mesto razmene znanja i ideja.

„Kroz svoje programe i projekte Sekretarijat finansira organizovanje naučnih skupova, ali i odlazak na konferencije naših naučnih radnika i studenata u inostranstvo i tako pruža mogućnost sticanja iskustva i razmene znanja i ideja. Osim navedenih programa tu su i konkursi za finansiranje kratkoročnih projekata od posebnog interesa za održivi razvoj u AP Vojvodini, kao i projekata od značaja za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine“, kazala je zamenica Rakić.

Simpozijum stomatologa i saradnika je u protekle četiri godine prerastao u međunarodni skup, tako da ove godine na njemu učestvuje 26 predavača iz pet zemalja regiona (Rumunija, Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija), a za dva dana koliko traje Simpozijum, prijavljeno je više od 550 učesnika.

Susret eminentnih stručnjaka iz oblasti stomatologije organizuje Klinika za stomatologiju Vojvodine u saradnji sa Stomatološkom komorom Srbije i Medicinskim fakultetom Novi Sad.