ОТВОРЕН 10. МЕЂУНАРОДНИ СИМПОЗИЈУМ СТОМАТОЛОГА

Међународни симпозијум стоматолога и сарадника под називом: „Примена савремених дијагностичких принципа у стоматологији“, који се одржава десети пут, отворен је данас у амфитеатру Централне зграде Ректората Универзитета у Новом Саду.

Предаваче и учеснике скупа поздравила је проф. др Душица Ракић, заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност која је том приликом истакла да је Секретаријат препознао значај оваквих скупова, јер је то право место размене знања и идеја.

„Кроз своје програме и пројекте Секретаријат финансира организовање научних скупова, али и одлазак на конференције наших научних радника и студената у иностранство и тако пружа могућност стицања искуства и размене знања и идеја. Осим наведених програма ту су и конкурси за финансирање краткорочних пројеката од посебног интереса за одрживи развој у АП Војводини, као и пројеката од значаја за науку и технолошки развој АП Војводине“, казала је заменица Ракић.

Симпозијум стоматолога и сарадника је у протекле четири године прерастао у међународни скуп, тако да ове године на њему учествује 26 предавача из пет земаља региона (Румунија, Македонија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Србија), а за два дана колико траје Симпозијум, пријављено је више од 550 учесника.

Сусрет еминентних стручњака из области стоматологије организује Клиника за стоматологију Војводине у сарадњи са Стоматолошком комором Србије и Медицинским факултетом Нови Сад.