ОСНОВЦИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ПОСЕТИЛИ ПОКРАЈИНСКУ ВЛАДУ

„За разлику од ваших вршњака чије је детињство далеко безбрижније, ви и ваше породице изложени сте искушењима која траже велику храброст и одлучност, а начин на који им одолевате вредан је дивљења. То све нас, ма у ком делу Србије живели, обавезује да увек мислимо о вама и да учинимо све да вам помогнемо. Ми смо те обавезе свесни и никада је нећемо заборавити.“ рекао је данас потпредседник Ђорђе Милићевић на пријему за више од четрдесет основаца из општине Ранилуг са Косова и Метохије, уприличеног у згради Покрајинске владе.

Основце и њихове наставнике заједно са потпредседником Покрајинске владе, дочекао је и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, те покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама проф. Мирослав Штаткић.

Милошевић је иразио наду да ће малишани у својој средини на Косову и Метохији упркос бројним тешкоћама, стварати, радити и залагањем у образовању и култури градити предуслове останка и опстанка нашег народа.

Током треће по реду узастопне посете АП Војводини, ученици ове српске енклаве обишли су низ културних установа у Новом Саду, а Покрајинска влада обезбедила је поклоне уочи почетка нове школске године.

Потпредседник Милићевић је на крају сусрета још једном пожелео добродошлицу ђацима и њиховим наставницима и професорима и поручио да уживају у гостопримству, као и у лепотама које ће имати прилику да виде у Новом Саду, али и другим градовима Војводине, те изразио наду да ће у оваквим посетама стећи богатства нових пријатељстава.

Посета ђака са Косова и Метохије Војводини реализована је у организацији хуманитарне организације Црвеног крста, на челу са председником Организационог одбора Драганом Лазићем.