ODRŽANO TAKMIČENJE MLADIH PREDUZETNIKA I INOVATORA U BAČKOM PETROVCU

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević otvorio je danas takmičenje pod nazivom: “Dani edukacije mladih preduzetnika i inovatora“, koje je održano u Slovačkom vojvođanskom pozorištu u Bačkom Petrovcu, ovogodišnjem domaćinu takmičenja.

Pozdravljajući prisutne sekretar Milošević je izjavio:

„U danima u kojima obeležavamo 100 godina prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, jednako kao što smo zagledani u veličinu dela oslobodilaca, tako i danas dok prisustvujemo regionalnom takmičenju mladih, vidimo ispred sebe izvesnu budućnost ispunjenu radom i preduzetničkim duhom, koji Srbiju vodi u partnerstvo sa drugim evropskim narodima“.

Pokrajinskom sekretaru prof. dr Miloševiću uručena je plaketa, koju su dodelili organizatori manifestacije Savez pronalazača Srbije.

Na takmičenju učestvuju đaci osnovnih i srednjih škola iz šest opština: Bač, Bačka Palanka, Vrbas, Odžaci, Beočin i Bački Petrovac.

Cilj manifestacije je da se kroz radionice savlada izrada poslovnih planova i predstavljanje poslovnih ideja i na taj način podstaknu mladi da što kvalitetnije i kreativnije primenjuju naučeno.