ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА СВЕЧАНОСТ НА ФАКУЛТЕТУ ТЕХНИЧКИХ НАУКА

На Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду данас је одржана Светосавска свечаност и промоција најбољих студената. Свечаности су присуствовали: подсекретар у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност,  проф. др Светлана Михић, проф. др Душан Николић, ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука, као и многобројни гости.

Подсекретар проф. др Светлана Михић пожелела је присутнима срећну славу и пожелела им успешан рад и у наредном периоду.

„Данас, када корачамо утабаним стазама жупана Стефана Немање и његовог сина Растка, желим да ваш факултет буде перјаница Универзитета у Новом Саду. Желим вам да радите и да се развијате и напредујете, као и до сада“, рекла је подсекретар Михић.

Поздрављајући присутне ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Душан Николић истакао је да је Универзитет у Новом Саду једна модерна и савремена институција, која остварује три основне мисије, а то су: наука, образовање и напредак у техничко-технолошком смислу.

Поводом Светосавске свечаности, Факултет техничких наука промовисао је и најбоље студенте. Престижна Светосавска награда уручена је Марини Давидовић, са Департмана за Геодезују и геоматику, која је студије завршила за 5 година са просечном оценом 10.00.

За област Електротехника и рачунарство (Енергетика, електроника и телекомуникације), најбољи студент је Јела Бошњак, која је студије завршила за 5 година са просечном оценом 8.57.

За област Електротехника и рачунарство (Рачунарство и аутоматика), најбољи студент је Александар Бесермањи, који је студије завршио за 6 година са просечном оценом 9.18.

За област Индустријско инжењерство и инжењерски менаџмент најбољи студент је Сандра Штајнер, која је студије завршила за 5 година са просечном оценом 9.96.

За област Мехатроника најбољи студент је Георгина Коларић, која је студије завршила за 4 године и 11 месеци, са просечном оценом 8.11.img_3607jpg