ODRŽANA MEĐUNARODNA NAUČNA I STRUČNA KONFERENCIJA O RVANJU

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu održana je Međunarodna naučna i stručna konferenciji o rvanju: “Applicable Research in Wrestling”, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. Konferencija je održana u periodu od 5. do 7. maja 2017, a učešće  je uzelo 122 autora – eminentnih stručnjaka iz 25 zemalja sa tri kontinenta. Tim povodom, učesnicima konferencije obratila se i pozdravila prisutne, prof. dr Svetlana Mihić, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

U sklopu konferencije održano je i takmičenje za najboljeg mladog naučnika. Prvo mesto je osvojila Kristina Kasals iz Španije, drugo mesto Dragana Zanini, doktorantkinja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu. Treće mesto je pripalo Japancu Daihi Jamašuta.

Konferencija je održana u koorganizaciji Kineziološkog fakulteta Univerziteta u Zagrebu, koji je predstavljao prof. dr Mario Bajič, i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu koji je predstavljao prof. dr Patrik Drid.

Međunarodna konferencija je održana  paralelno sa održavanjem Evropskog prvenstva u rvanju za seniore, čiji je domaćin bio Grad Novi Sad potvrđujući time, još jednom, ugled naše zemlje u ovom sportu.novo2