ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА И СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА О РВАЊУ

Под покровитељством Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину одржана је Међународна научна и стручна конференцији о рвању: “Applicable Research in Wrestling”, на Факултету спорта и физичког васпитања. Конференција је одржана у периоду од 5. до 7. маја 2017, а учешће  је узело 122 аутора – еминентних стручњака из 25 земаља са три континента. Тим поводом, учесницима конференције обратила се и поздравила присутне, проф. др Светлана Михић, подсекретар у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност.

У склопу конференције одржано је и такмичење за најбољег младог научника. Прво место је освојила Кристина Касалс из Шпаније, друго место Драгана Занини, докторанткиња Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду. Треће место је припало Јапанцу Даихи Јамашута.

Конференција је одржана у коорганизацији Кинезиолошког факултета Универзитета у Загребу, који је представљао проф. др Марио Бајич, и Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду који је представљао проф. др Патрик Дрид.

Међународна конференција је одржана  паралелно са одржавањем Европског првенства у рвању за сениоре, чији је домаћин био Град Нови Сад потврђујући тиме, још једном, углед наше земље у овом спорту.novo2