ODRŽANA HUMANITARNA „TRKA ZA DEČJI OSMEH“

Tradicionalna atletska humanitarna „Trka za dečji osmeh“, u organizaciji Visoke poslovne škole strukovnih studija i Atletskog kluba Apatin, održana je danas u Kameničkom parku.

Manifestacija je humanitarnog karaktera, a prikupljen novac otišao je Sigurnoj dečjoj kući i Svratištu za decu u Novom Sadu. Trku je svečano otvorio pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, koji se ovom prilikom osvrnuo na osmi mart ukazujući na napor direktorke Škole prof. Jelene Damnjanov da skrene pažnju na obične stvari – na ljubav, ali ne samo prema ženama, nego i prema deci.

„Žene nisu samo čuvari porodice i Srbije, već i samog čovečanstva“, rekao je sekretar Milošević i dodao da su od ukupno 9 direktora visokih škola, pet direktora žene.

„Žene su najčešće tu, kada muškarci nešto lošije rade, a one spasavaju stvari. Dakle, kada je teško, poverite ženi posao i znajte da će sigurno biti obavljen“, zaključio je sekretar Milošević.

Kao i svake godine, održane su četiti trke, i to: Glavna trka od 10 kilometara, Trka za sve od četiri kilometra, Štafetna trka od dva kilometra i Trka za decu: za predškolce na 100, za osnovce do 4. razreda na 400 i osnovce do 8. razreda na 800 metara.

Prema rečima direktorke Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu dr Jedene Damnjanović cilj ove akcije je podizanje svesti kod ljudi da su svi deo jedinstvene celine i da se oslanjaju jedni na druge, baš kao i činjenica da je sve veća solidarnost među ljudima.

Ove godine učestvovalo je više od 400 mališana predškolskog uzrasta do osmog razreda, što je znatno više u odnosu na sve ranije godine. Deca su došla iz različitih osnovnih škola, sportskih klubova širom Vojvodine, a bili su i u sopstvenoj režiji u pratnji roditelja.

Na trkama za odrasle učestvovalo je više od 500 učesnika, što je, takođe, rekordni broj do sada.

Pravo učešća imali su svi zainteresovani, koji se osećaju psihofizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, dok deca morala da budu u pratnji roditelja, trenera ili nastavnika.

Medalje i diplome su obezbeđene za sve učesnike ove humanitarne trke.