ОДРЖАНА ХУМАНИТАРНА „ТРКА ЗА ДЕЧЈИ ОСМЕХ“

Традиционална атлетска хуманитарна „Трка за дечји осмех“, у организацији Високе пословне школе струковних студија и Атлетског клуба Апатин, одржана је данас у Каменичком парку.

Манифестација је хуманитарног карактера, а прикупљен новац отишао је Сигурној дечјој кући и Свратишту за децу у Новом Саду. Трку је свечано отворио покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, који се овом приликом осврнуо на осми март указујући на напор директорке Школе проф. Јелене Дамњанов да скрене пажњу на обичне ствари – на љубав, али не само према женама, него и према деци.

„Жене нису само чувари породице и Србије, већ и самог човечанства“, рекао је секретар Милошевић и додао да су од укупно 9 директора високих школа, пет директора жене.

„Жене су најчешће ту, када мушкарци нешто лошије раде, а оне спасавају ствари. Дакле, када је тешко, поверите жени посао и знајте да ће сигурно бити обављен“, закључио је секретар Милошевић.

Као и сваке године, одржане су четити трке, и то: Главна трка од 10 километара, Трка за све од четири километра, Штафетна трка од два километра и Трка за децу: за предшколце на 100, за основце до 4. разреда на 400 и основце до 8. разреда на 800 метара.

Према речима директорке Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду др Једене Дамњановић циљ ове акције је подизање свести код људи да су сви део јединствене целине и да се ослањају једни на друге, баш као и чињеница да је све већа солидарност међу људима.

Ове године учествовало је више од 400 малишана предшколског узраста до осмог разреда, што је знатно више у односу на све раније године. Деца су дошла из различитих основних школа, спортских клубова широм Војводине, а били су и у сопственој режији у пратњи родитеља.

На тркама за одрасле учествовало је више од 500 учесника, што је, такође, рекордни број до сада.

Право учешћа имали су сви заинтересовани, који се осећају психофизички способним за овакав вид активности, док деца морала да буду у пратњи родитеља, тренера или наставника.

Медаље и дипломе су обезбеђене за све учеснике ове хуманитарне трке.