ОДРЖАНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА ЦРВЕНОГ КРСТА НОВОГ САДА

Годишња Скупштина Црвеног крста Новог Сада одржана је данас, 7. марта 2018. године у препуној  сали Дома војске.

Годишњој Скупштини, поред многобројних гостију, присуствовао је и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић.

Црвени крст Новог Сада има успешну сарадњу са Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност. Сарадња се остварује, пре свега, кроз програм хуманитарне помоћи за енклаве на Косову и Метохији, пријем и боравак деце са Косова и Метохије у Новом Саду, хуманитарна помоћ Црвеном крсту Републике Српске, подршка реализацији програма обавезне обуке свих студената прве године новосадског Универзитета у пружању прве помоћи.

На Седници је презентован Извештај о раду за 2017.годину, као и План рада за 2018. годину . Такође,  уручена су  признања Црвеног крста (Медаља Црвеног крста Србије, Златни знак  Црвеног крста Србије, Сребрни знак Црвеног крста Србије и Плакете Црвеног крста Новог Сада), истакнутим појединцима, организацијама, институцијама и удружењима.

Ова хуманитарна организација је у 2017. реализовала више од 70.000 волонтерских сати, упутила више од 750 тона хуманитарне помоћи, прикупила заједно са Заводом за трансфузију крви Војводине око 13.000 јединица крви, обучила у пружању прве помоћи нешто више од 6.000 суграђана, а нарочито је посвећена промоцији хуманитарног рада и селекцији и регрутацији младих волонтера.

Црвени крст Новог Сада је основан пре 138 година, 21. марта 1881. године, а прва председница је била Софија Дунђерска.