ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО СА ТЕМОМ ИНФОРМАЦИОНО – КОМУНИКАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ И ВИСОКО ОБРАЗОВАЊЕ

Универзитет у Новом Саду и Огранак САНУ у Новом Саду организовали су данас округли сто са темом: „Информационо – комуникационе технологије и високо образовање“, у Амфитеатру Ректората.

Скупу је присуствовала и заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Душица Ракић која је том приликом поздравила организаторе, учеснике, еминентне професоре и истакнуте научне раднике.

„Веома је значајна и актуелна тема информационо-комуникационих технологије и огроман је њихов потенцијал“  истакла је заменица Ракић и додала да је заједнички циљ ИТ индустрије и високобразовних институција да прате једна другу у развоју технологија, као и да је у наредном периоду неопходно стратешки усмерити образовање, јер постоји озбиљан проблем да се на факултетима задрже млади талентовани сарадници, пре свега због ниских примања и бољих шанси у ИТ компанијама.

Округлим столом „Информационо-комуникационе технологије и високо образовање“ отворен је Пролећни фестивал математике, који  се одржава од 8. до 13. априла 2019. године, у организацији Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, Друштва математичара Новог Сада, Огранка Српске академије наука и уметности у Новом Саду и Српског научног математичког друштва.