ОБЕЛЕЖЕНО 58 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ФАКУЛТЕТА ТЕХНИЧКИХ НАУКА У НОВОМ САДУ

Свечаном академијом и доделом признања за најбоље постигнуте резултате у 2017. професорима, студентима и стручној служби, Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду обележио је данас  58 година постојања.

Честитајући запосленима и студентима дан Факултета, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић истакао је да изградња Научно-технолошког парка представља један од оних пројеката који удружује и спаја оно најбоље на Факултету, Универзитету, Граду, Покрајини и Републици.

„Одговоре које ви дајете, повезивањем науке и привреде, говоре и више од овог региона. Заиста верујем да Научно-технолошким парком стварамо можда најбољу диспозицију за повезивање са светом и развојем овог региона“, рекао је Милошевић и додао да Факултет техничких наука има пуну подршку Покрајинске владе.

Декан Факултета техничких наука, проф. др Раде Дорословачки је, уз кратко подсећање на историјат једне од најзначајнијих високообразовних институција у земљи, рекао да је ова институција почела са 649 студената, а да се данас ту образује више од 14.000 студената. Сваке године се на Факултет упише се више од 2.000 студената, на 90 студијских програма 13 департмана, што Факултет техничких наука сврстава у ред  највећих у региону.

Уз присуство многобројних гостију из Републике, Покрајине и Града Новог Сада, управа Факултета доделила је награде и признања. Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф др Зоран Милошевић уручио је награду за остварене резултате у научноистраживачком раду доценту др Ивани Бајшански. Награду за најбоље оцењеног наставника добио је проф. др Никола Ђурић, награду за најбоље оцењеног сарадника Сања Ожват, асистент – мастер, награду  за остварене резултате у сарадњи са привредом добио је проф. др Душан Ковачевић, награда за остварене резултате у научноистраживачком раду уручена је проф. др Немањи Кашиковићу и награда за остварене резултате у раду стручних служби уручена је Павлу Петковићу, стручном сараднику – лаборанту.