OBELEŽENA STOGODIŠNJICA ORGANIZACIJE REZERVNIH VOJNIH STAREŠINA

Svečana akademija povodom obeležavanja stogodišnjice Organizacije rezervnih vojnih starešina, održana je u subotu 7. septembra u Domu vojske u Novom Sadu.

Organizacija rezervnih vojnih starešina je osnovana kao Udruženje rezervnih oficira i ratnika, 15. septembra 1919. godine u Beogradu, na godišnjicu otpočinjanja proboja Solunskog fronta.

U okviru Svečane akademije prezentovana je izložba “Portreti narodnog kralja u umetničkim delima”, koja je povodom obeležavanja stogodišnjice Velikog rata, sa izuzetnim uspehom prikazana u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu. Tim povodom uručena su i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. U ime prof. dr Zorana Miloševića, pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, priznanje – povelju za naročit doprinos u ostvarivanju programskih zadataka Organizacije rezervnih vojnih starešina, primila je Nela Milišić, pomoćnik pokrajinskog sekretara.

U prigodnom kulturno-umetničkom programu učestvovali su muški vokalni kvartet “Zvuci s kamena”, prvak drame Srpskog narodnog pozorišta Miodrag Petrović, pesnik i dramaturg Goran Ibrajter, KUD “Folklorika” i folklorni ansambl “Vila”.