ОБЕЛЕЖЕНА СТОГОДИШЊИЦА ОРГАНИЗАЦИЈЕ РЕЗЕРВНИХ ВОЈНИХ СТАРЕШИНА

Свечана академија поводом обележавања стогодишњице Организације резервних војних старешина, одржана је у суботу 7. септембра у Дому војске у Новом Саду.

Организација резервних војних старешина је основана као Удружење резервних официра и ратника, 15. септембра 1919. године у Београду, на годишњицу отпочињања пробоја Солунског фронта.

У оквиру Свечане академије презентована је изложба “Портрети народног краља у уметничким делима”, која јe поводом обележавања стогодишњице Великог рата, са изузетним успехом приказана у Музеју Војводине у Новом Саду. Тим поводом уручена су и признања заслужним појединцима и организацијама. У име проф. др Зорана Милошевића, покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, признање – повељу за нарочит допринос у остваривању програмских задатака Организације резервних војних старешина, примила је Нела Милишић, помоћник покрајинског секретара.

У пригодном културно-уметничком програму учествовали су мушки вокални квартет “Звуци с камена”, првак драме Српског народног позоришта Миодраг Петровић, песник и драматург Горан Ибрајтер, КУД “Фолклорика” и фолклорни ансамбл “Вила”.