ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ТИМСА

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, присуствовао је у понедељак 6. новембра 2017. свечаности поводом обележавања годишњице Факултета за спорт и туризам – ТИМС.

Окосница догађаја је била дебата на тему „Физичко васпитање из угла спорта“  са господином Божидаром Маљковићем, председником Олимпијског комитета Србије, а у разговор су се укључили и бројни гости, врхунски спортисти, као и универзитетски радници. Ту пре свега ваља споменути дискусију универзитетских професора у пензији: проф. др Љубише Лазаревића и проф. др Драгана Коковића, представника Спортског савеза Србије, Данета Корице, као и наше врсне спортисте – олимпијце Славка Обадова и Тадије Качара.

Покрајински секретар Милошевић, упознао је председника Олимпијског комитета Србије, Божидара Маљковића, са заједничким пројектима Матице српске и Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, којима се у наредном периоду планира подизање бисте српском архитекти, свестраном спортисти и освајачу бронзане медаље на Првим олимпијским играма 1896. године у Атини, Момчилу Тапавици. Такође, наредне 2018. године, планирана је и реализација пројекта – снимање филма о генералу Светозару Ђукићу, оснивачу Олимпијског покрета у Србији.

На свечаности је представљен и “Приручник из физичког васпитања за основне школе”, групе аутора са Факултета за спорт и туризам, као први приручник из те области на нашим просторима.