ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, присуствовао је свечаности поводом 1. марта – Светског дана цивилне заштите. Свечаност је организовала  Управа за ванредне ситуације у Новом Саду у сарадњи са Јужнобачким управним округом.

Облежавањем овог дана, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије у сарадњи са начелницима управних округа и градоначелницима, жели да утиче на подизање нивоа свести о значају припремљености грађана и њиховом познавању безбедносних и заштитних мера у случају елементарних непогода, техничко технолошких и других несрећа и опасности.

Начелник Јужнобачког управног округа и командант Окружног штаба, Милан Новаковић, истакао је да цивилна заштита мора имати већи значај у систему заштите и спасавања грађана наше земље, као и то да држава мора улагати много више одговорности и средстава, како би се формирале добро обучене специјализоване јединице цивилне заштите и јединице цивилне заштите опште намене на локалном нивоу.

Свечаности су присуствовали и председник скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић,  представници Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, Сектора за ванредне ситуације, Градског и Окружног штаба за ванредне ситуације, Црвеног крста Воjводине и други.dsc00445jpg