ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВИСОКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ВАСПИТАЧА У КИКИНДИ

Заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић, честитала је данас професорима и студентима дан Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Кикинди и том приликом најбољем студенту генерације уручила диплому.

Ова високошколска институција основана је 1948. године под називом Педагошка академија „Зора Крџалић Зага“, као мешовита учитељска школа, која је школске 1954/55. године прерасла у школу за васпитаче.

Данас Школа представља савремену васпитно-образовну институцију која испуњава све стандарде Комисије за акредитацију и проверу квалитета, са основним струковним студијама првог степена и специјалистичким струковним студијама другог степена.

Настава на основним струковним студијама реализује се на четири студијска програма, и то: струковни васпитач деце предшколског узраста, струковни васпитач за традиционалне игре, струковни васпитач деце у јаслицама, здравственим и социјалним установама и струковни педагошки асистент.