OBELEŽEN DAN ŠKOLE „JOVAN POPOVIĆ“

Dan Osnovne škole „Jovan Popović“ obeležen je u ponedeljak, 19. novembra 2018. svečanom priredbom u Svečanoj sali Sportsko i poslovnog centra „Vojvodina“. Svečanosti je prisustvovala podsekretar u pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost mr Katarina Kovačević.

U okviru programa učestvovali su učenici škole, koji su pripremili bogati kolažni program, posvećen jubileju „Rječnika“ Vuka Karadžića, na temu „Jezik je hranitelj naroda“.

Škola je osnovana 1960, a za proteklih 58 godina škola je postala jedna od najugledinih osnovnih škola u Novom Sadu.

Škola ostvaruje dugogodišnju saradnju sa Univerzitetom u Novom Sadu, kroz organizaciju metodičkih centara iz određenih predmeta, a talentovani i daroviti učenici uključuju se u posebne programe organizovane od strane Univerziteta. U segmentu stručnog usavršavanja nastavnika organizuju se stručna predavanja, tribine i naučni skupovi za nastavnike škole. Mnogi nastavnici škole mentori su  studentima u praktičnom delu predmeta metodika nastave. U školi se održava i veliki broj oglednih časova kao vid demonstracije načina rada, korišćenja različitih metoda i oblika rada u raznim oblicima učenja i poučavanja za prosvetne radnike iz ostalih škola.