ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“

Дан Основне школе „Јован Поповић“ обележен је у понедељак, 19. новембра 2018. свечаном приредбом у Свечаној сали Спортско и пословног центра „Војводина“. Свечаности је присуствовала подсекретар у покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност мр Катарина Ковачевић.

У оквиру програма учествовали су ученици школе, који су припремили богати колажни програм, посвећен јубилеју „Рјечника“ Вука Караџића, на тему „Језик је хранитељ народа“.

Школа је основана 1960, а за протеклих 58 година школа је постала једна од најуглединих основних школа у Новом Саду.

Школа остварује дугогодишњу сарадњу са Универзитетом у Новом Саду, кроз организацију методичких центара из одређених предмета, а талентовани и даровити ученици укључују се у посебне програме организоване од стране Универзитета. У сегменту стручног усавршавања наставника организују се стручна предавања, трибине и научни скупови за наставнике школе. Многи наставници школе ментори су  студентима у практичном делу предмета методика наставе. У школи се одржава и велики број огледних часова као вид демонстрације начина рада, коришћења различитих метода и облика рада у разним облицима учења и поучавања за просветне раднике из осталих школа.