ОБЕЛЕЖЕН ДАН ФАКУЛТЕТА ЗА ПРАВНЕ И ПОСЛОВНЕ СТУДИЈЕ „ДР ЛАЗАР ВРКАТИЋ“

Свечана академија поводом дана Факултета за правне и пословне студије „Др Лазар Вркатић“ одржана је данас у амфитеатру Факултета, који је основан 2006. године. Свечаности је присуствовала и заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф др Душица Ракић. Обраћајући се присутнима, заменица Ракић изразила је задовољство и честитала запосленима и студентима прославу 11. рођендана.

„Приватна институција може да опстане 11 година искључиво захваљујући свом квалитету. Квалитет рада приватних институција представља услов по коме ће је будући струденти препознавати“, нагласила је заменица Ракић и додала да Покрајински секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност подједнако пружа подршку и приватним и државним факултетима и позвала запослене да конкуришу на јавним позивима, које ће Секретаријат ускоро објавити, као и да се обрате за сваку врсту помоћи, било да је реч о стручном или правном проблему.

Ова установа је међу првим акредитованим приватним високошколским институцијама у Србији и има два одељења, и то у Новом Саду и Нишу. У Новом Саду Факултет има укупно 1.736 уписаних студената на свим студијским програмима, а акредитације има за: Студијски програм: Право – основне и мастер студије; Студијски програм: Пословна психологија – основне и мастер студије; Студијски програм: Психотерапија – мастер студије; Студијски програм: Безбедност и криминалистика – основне и   мастер студије; Студијски програм: Енглески језик – основне и мастер студије и Студијски програм: Пословна економија – основне студије.

У Нишу Факултет има  акредитације за Студијски програм: Право – основне и мастер студије и Студијски програм: Безбедност и криминалистика – основне и   мастер студије.

 

Поводом дана Факултета, Фондација „Др Лазар Вркатић“, коју је 2008. године основала породица преминулог професора Вркатића,  доделила је стипендије најбољим студентима. Фондација је од прошле године увела и новине, а то је такмичење у писању есеја, које је наишло на одличан одазив, будући да је било 116 пријављених кандидата.

Деканица Факултета за правне и пословне студије, проф. др Мирјана Францешко, истакла је да дан Факултета поклањају младима, најбољим студентима и њиховој вери да се рад исплати, а резултати награђују.

5ds_7025