НАСТАВЉА СЕ АКЦИЈА „ПРАВО НА ПРВУ ШАНСУ“ – СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ УРУЧИО УГОВОРЕ НЕЗАПОСЛЕНИМ ДОКТОРИМА НАУКА

У оквиру акције „Право на прву шансу“, Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност je и ове године ангажовао незапослене докторе наука на научноистраживачким установама са територије АП Војводине.

Покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић, уручио је данас три уговора истраживачима-реализаторима пројеката који су испунили услове конкурса и добили могућност да предложене пројекте реализују на факултетима и институицијама у наредних 12 месеци.

Честитајући кандидатима, ресорни секретар проф. др Зоран Милошевић им се захвалио што су конкурисали и имали храбрости да покажу да су стасали да својим радом допринесу академској заједници, као и да заслужују своју прилику у друштву, наводећи да је Нови Сад град који увек даје шансу вредним младим људима који се безусловно предају свом послу.

Обраћајући се докторима наука који ће први пут радити као истраживачи, секретар Милошевић је казао да је једно од великих искушења данашњице међугенерацијски јаз.

„Ако се у вези са међугенерацијским проблемима не разумемо, онда смо изгубили оријентир како друштво уопште може да се репродукује. Без узајамне подршке различитих генерације, нема друштвеног континуитета“, нагласио је секретар Милошевић.

Јавни конкурс за реализацију акције „Право на прву шансу“ трајао је од 28. августа до 18. септембра 2020. На конкурс се јавило укупно пет кандидата од којих су три кандидата испунила услове и добила могућност да предложене пројекте реализују на: Факултету техничких наука и Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду.