НАЈСТАРИЈИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ ПРОСЛАВИО 64. РОЂЕНДАН

Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду прославио је данас 64. рођендан. Током свечаности одржан је Десети међународни интердисциплинарни симпозијум под називом: „Сусрет култура“, који је ове године посвећен делу Ноама Чомског и јубилеју Вуковог „Рјечника“.

Обележавању годишњице присуствовала је подсекретар у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност мр Катарина Ковачевић, која је поздрављајући присутне поручила да смо свесни  чињенице да је највећи капитал савременог друштва знање.

„Секретаријат свесрдно подржава друштвено – хуманистичке науке, кроз низ одобрених и реализованих пројеката како претходне, тако и ове године. Ваши позитивни резултати, наша су обавеза  да створимо подстицајне услове за даљи развитак научног стваралаштва и размену научно-стручних достигнућа. У години јубилеја, када обележавамо 100 година присаједињења Војводине Краљевини Србији, обележавамо и 100 година од првог издања Вуковог Рјечника“, рекла је подсекретар мр Катарина Ковачевић и обраћање завршила цитирајући Вукове речи: ,,Језик је хранитељ народа. Докле год живи језик, докле га љубимо и почитујемо, њим говоримо и пишемо, прочишћавамо, дотле живи и народ, може се међу собом разумијевати и умно саједињавати, не прелива се у други, не пропада.“

Поводом дана Факултета уручене су награде најбољим студентима и истраживачима.