NAJBOLJIM STUDENTIMA UNIVERZITETA U NOVOM SADU DODELJENE IZUZETNE NAGRADE ZA USPEH U TOKU STUDIRANJA

Svečana dodela Izuzetnih nagrada studentima Univerziteta u Novom Sadu za uspeh u toku studija u školskoj 2017/2018, održana je danas u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

Senat Univerziteta u Novom Sadu je na osnovu predloga nastavno-naučnih veća fakulteta, doneo odluku o dodeli ukupno 1349 nagrada u različitim kategorijama, a Izuzetna nagrada dodeljuje se studentima koji su u prethodnoj školskoj godini iz svih položenih ispita ostvarili ukupnu prosečnu ocenu 10,00. Ove godine ukupno 154 studenata su laureati ove prestižne nagrade.

Zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo „NS seme“, najbolji studenti imaće priliku da večeras u Pozorištu na Terazijama, u Beogradu odgledaju predstavu „Mama mia“.

Prema rečima pokrajinskog sekretara prof. dr Zorana Miloševića znanje bez lepote i estetike nema veliko značenje.

„Ako niste plemeniti, ako nemate osećaj univerzalnosti – lepote, dobrote, istine i pravde, možete biti i slobodni i nezavisni, ali morate imati odgovornost. Vašim uspehom pokazali ste da ste vrlo odgovorni prema svojim roditeljima, ali i prema državi“, naglasio je sekretar Milošević i dodao da će Sekretarijat i nadalje podržavati ovakve projekte i najavio da će u nedelju 17. marta 125 najbolje rangiranih studenata po uspehu otići na skijanje, pored podrške kroz kulturno-sportske vaučere, koji su dodeljeni studentima.

Studente su pozdravili i rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Jakšić, prorektorka za nastavu prof. dr Sanja Podunavac Kuzmanović i direktorka Instituta za ratarstvo i povrtarstvo dr Svetlana Balešević Tubić.