NA VISOKOJ POSLOVNOJ ŠKOLI ODRŽANA OBUKA ZA JAVNE NABAVKE

Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu održana je danas obuka za javne nabavke. Tom prilikom pomoćnik pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Nela Milišić, pozdravila je prisutne i istakla da na teritoriji AP Vojvodine postoji 15 akreditovanih visokih škola, od kojih je jedna privatna i 14 kojima je osnivač AP Vojvodina.

„Od svih visokih škola, škola koja je naš domaćin danas, izdvaja se po tome da na svojim studijskim programima školuje generacije, koje će sutra svoj prostor tražiti u privredi, kroz oblasti finansija, računovodstva, trgovine, preduzetničkog biznisa, hotelijerstva i primenjene informatike. Obuke, tribine, radionice i drugi oblici neformalnog obrazovanja, koje organizuje ova Škola, predstavlja evidentan pokazatelj truda da se podigne ugled škole i ojača pozicija u visokom obrazovanju“, istakla je Milišić i dodala da je Sekretarijat ove godine prvi put raspisao konkurs za razvojno istraživačke projekte, koji su namenjeni visokim školama, za čiju realizaciju je opredeljeno 5 miliona dinara. Milišić je posebno pohvalila Visoku poslovnu školu budući da je konkurisala sa čak tri projekata.

Škola je ove školske godine započela mnogobrojne aktivnosti u cilju jačanja svog ugleda i pozicije u visokom obrazovanju. U školsku 2016/2017. upisano je ukupno 300 studenata na pet studijskih programa osnovnih strukovnih studija, dok će u narednu školsku 2017/2018. godinu biti upisano ukupno 680 studenata, od čega 200 na budžetu, a 480 samofinansirajućih.