НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НОВОМ САДУ УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА “ДР ЗОРАН ЂИНЂИЋ” МЛАДИМ НАУЧНИЦИМА И ИСТРАЖИВАЧИМА

Престижно признање “Др Зоран Ђинђић”, које се у Војводини додељује, већ четрнаести пут, уручено је вечерас у Амфитеатру Централне згради Универзитета у Новом Саду. Генерални покровитељ награда је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, а организатор манифестације је Универзитет у Новом Саду.
Овогодишњи носилац престижног признања “Др Зоран Ђинђић” за најуспешнијег младог научника и истраживача из АП Војводине је Мирјана Љубојевић са Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду. Награду која се састоји од свечане повеље и новчаног дела од милион динара уручио је ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Душан Николић. Тим поводом ректор Николић одао је признање награђеним лауреатима који су својим талентом и радом постигли врхунске резултате.


Признање за најбољи дипломски рад, завршни рад на мастер академским студијама или магистарски рад из филозофских и социолошких наука, додељено је Бранку Латинчићу са Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, за одбрањен мастер рад на тему: „Проблем темпоралности у Ничеовој и Бергсоновој филозофији“.

Награду је уручио покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, а признање се састоји од свечане повеље и новчаног дела од три стотине хиљада динара.

„Од свих квалитета који красе награђене, они који су за свако дивљење су просек током студирања, број и квалитет истраживачких радова, компетентност, цитираност, али посебно ћу истаћи да су ти млади људи међу нама, они су наша привилегија и наша слика пред светом и будућим генерацијама“, нагласио је Милошевић и додао „Симболично гледано, на измаку године у којој обележавамо 65 година од рођења др Зорана Ђинђића, уверен сам да његове идеје нису „пензионисане“, напротив, живеће са нама још дуго, јер настављамо заједно да градимо нашу будућност“. Секретар Милошевић честитао је на крају свим награђенима у име председника Покрајинске владе, Игора Мировића и у своје лично име упутио најлепше жеље поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника.

Ове године додељена је по други пут и Специјална награда “Др Зоран Ђинђић“ за младог научника и истраживача за свеукупни допринос науци, а добитник награде је Душан Јаковетић са Природно-математички факултет, Универзитет у Новом Саду. Награду, која износи две стотине хиљада динара уручио је председник Одбора Фонда „Др Зоран Ђинђић“, проф. др Сергеј Остојић.

Најбољем студенту у 2016/2017. години Тијана Зрнић са Факултета техничких наука, Универзитета у Новом Саду награду, која се састоји од свечане повеље и новчаног дела од две стотине хиљада динара, уручила је проректор за наставу, проф. др Биљана Абрамовић.

Свечаности поводом доделе награда „Др Зоран Ђинђић“ присуствовале су и Смиљка Јовановић, покрајинска секретарка за финансије и проф. др Душица Ракић, заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност.