NA UNIVERZITETU U NOVOM SADU DODELJENE ZAHVALNICE U OKVIRU BELEŽAVANJA DANA UNIVERZITETA

Svečana dodela zahvalnica Univerziteta u Novom Sadu institucijama i kompanijama koje su podržale aktivnosti Univerziteta u Novom Sadu u toku školske 2016/2017. godine održala se danas u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta.

Zahvalnice  su  uručene  institucijama  i  kompanijama  koje  su  podržale  rad  Fonda  za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika u školskoj 2016/2017. godini, održavanje Međunarodnog festivala nauke i obrazovanja 2017. godine, kao i druge aktivnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost dodeljene su dve zahvalnice, i to: zahvalnica za finansijsku podršku Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika i zahvalnica za finansijsku i organizacionu podršku  Međunarodnog festivala nauke i obrazovanja, koje je preuzela podsekretar prof. dr Svetlana Mihić.

Ovim su započeli Akademski dani Univerziteta u Novom Sadu, koji će trajati od 27. do 29. juna 2017. godine, u čast obeležavanja Dana Univerziteta u Novom Sadu.

Centralna proslava Dana Univerziteta biće održana 28. juna 2018. godine, kada će dr Gordana Vunjak Novaković, profesorka Univerziteta Kolumbija u Njujorku, biti promovisana u počasnog doktora nauka Univerziteta u Novom Sadu.