НА УНИВЕРЗИТЕТУ ЕДУКОНС ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ УНИВЕРЗИТЕТСКИ КАМПУС

Међународни универзитетски кампус Универзитета Едуконс отворен је данас у Сремској Каменици у присуству министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Младена Шарчевића, потпредседника Покрајинске владе и покрајинског секретара за привреду и туризам, Ивана Ђоковића, покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зорана Милошевића и многобројних представника градских, покрајинских и републичких институција и привреде.

Тим поводом обележен је почетак нове академске године, као и завршетак инвестиционог циклуса – изградње спортског центра Едуконс. Након обиласка зграде Универзитета, Студентског дома, ресторана и новоизграђеног Спортског центра, министар Шарчевић је нагласио да је циљ другачијег односа ка образовању и науци, пре свега, квалитет и ефикасност.

„Ја не делим ни једну установу на приватне и државне, будући да сам радио и у једним и у другим. Могу с правом да кажем да постоје само добре или мање добре. Подржавам ово што се ради на Универзитету Едуконс, а то је веза са привредом и озбиљним компанијама са којима сарађујете“, рекао је Шарчевић и изразио задовољство изузетно добром сарадњом републичких и покрајинских органа.

Покрајински секретар Милошевић поздрављајући присутне рекао је да треба честитати сваком ко се  уместо личне добити определио за јавни интерес.

„Мени импонује зато што једна акредитована високошколска институција води рачуна о квалитету студирања, не само наставног процеса и студентског смештаја, него и укупног квалитета живота и бриге о човеку“, рекао је Милошевић.

Универзитет Едуконс основан је 2008. године и представља најмлађи приватни акредитовани Универзитет на територији АП Војводине, у чијем саставу је 11 факултета.