NA POLJOPRIVREDNOM FAKULTETU OTVORENA MEĐUNARODNA LETNJA ŠKOLA AGROMETEOROLOGIJE

Druga po redu Međunarodna letnja škola agrometeorologije i modeliranja useva otvorena je danas na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Dušica Rakić pozdravila je tim povodom prisutne i istakla da su ovakvi susreti izuzetno važni budući da pružaju priliku studentima postdiplomskih i doktorskih studija, kao i drugim mladim istraživačima, da se upoznaju sa međunarodno priznatim naučnicima i saznaju koji su to najnoviji svetski trendovi u ovoj oblasti i razmene svoja iskustva.

„Veoma je važno naglasiti da je ova letnja škola organizovana u okviru programa Evropske unije Horizont 2020 sa opštim ciljem nadogradnje veština i znanja, kao i društvenih kapaciteta Univerziteta u Novom Sadu i samog Poljoprivrednog fakulteta, koji je nosilac ovog projekta u oblasti zaštite životne sredina i eko sistema“ , rekla je zamenica Rakić.

Međunarodna letnja škola otvorena je od 10. do 14. jula 2017, a ove godine je prijavljeno više od 50 učesnika, koji dolaze iz: Austrije, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Litvanije i Turske. U okviru letnje škole  organizovana su predavanja gostujućih profesora, a organizovan je i praktičan deo, gde će studenti fokusirati na meteorološka merenja i primenu programa za simulaciju prinosa različitih biljnih vrsta.