НА ПОЉОПРИВРЕДНОМ ФАКУЛТЕТУ ОТВОРЕНА МЕЂУНАРОДНА ЛЕТЊА ШКОЛА АГРОМЕТЕОРОЛОГИЈЕ

Друга по реду Међународна летња школа агрометеорологије и моделирања усева отворена је данас на Пољопривредном факултету у Новом Саду. Заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић поздравила је тим поводом присутне и истакла да су овакви сусрети изузетно важни будући да пружају прилику студентима постдипломских и докторских студија, као и другим младим истраживачима, да се упознају са међународно признатим научницима и сазнају који су то најновији светски трендови у овој области и размене своја искуства.

„Веома је важно нагласити да је ова летња школа организована у оквиру програма Европске уније Хоризонт 2020 са општим циљем надоградње вештина и знања, као и друштвених капацитета Универзитета у Новом Саду и самог Пољопривредног факултета, који је носилац овог пројекта у области заштите животне средина и еко система“ , рекла је заменица Ракић.

Међународна летња школа отворена је од 10. до 14. јула 2017, а ове године је пријављено више од 50 учесника, који долазе из: Аустрије, Италије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Чешке, Литваније и Турске. У оквиру летње школе  организована су предавања гостујућих професора, а организован је и практичан део, где ће студенти фокусирати на метеоролошка мерења и примену програма за симулацију приноса различитих биљних врста.