НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ ТУРИЗМА ПРЕДСТАВЉЕНИ НОВИ ПРОЈЕКТИ ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ВОЈВОДИНЕ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, обратио се данас на конференцији за новинаре, коју је организовала  Туристичка организација Војводине на 51. Међународном сајму туризма у Новом Саду. Тим поводом покрајински секретар Милошевић изјавио је да АП Војводина представља важну туристичку дестинацију која спаја два традиционално-модерна ресурса. Један је туристичка понуда, која се огледа у квалитету овог подневља – људи, њихови обичаји, храна и све оно што чини особеност једне мултикултуралне средине и друга је информационе технологије  захваљујући Природно-математичком факултету.

„Овај пројекат који је настао у договору две важне институције – Природно-математичког факултета и Туристичке организације Војводине, представља добар пример где наука која развија капацитете високог образовања, постаје један моћан генератор развоја наше привреде, у овом случају туризма“, истакао је Милошевић.

Туристичка организација Војводине на Међународном сајму туризма представила је богату понуду, досадашње остварене резултате, али и нове пројекте – ViCTour – Виртуелни и културни туризам и дигитални водич кроз туризам АП Војводине.

Пројекат је ViCTour – Виртуелни и културни туризам, Туристичка организација Војводине реализује у сарадњи са домаћим и страним партнерима, а у циљу унапређења континенталног туризма у пограничном региону и успостављања социјалног, економског и територијалног одрживог развоја, са акцентом на унапређење културног туризма.

Дигитални водич кроз туризам АП Војводине, креиран у сарадњи са Природно-математичким Универзитетом у Новом Саду. Реч је о унапређеној бази података и видео материјала који на мултимедијалан и атрактиван начин приказују туристичку понуду Војводине.