НА ФИЛОЗОФСКОМ ФАКУЛТЕТУ О САВРЕМЕНИМ ТРЕНДОВИМА У ПСИХОЛОГИЈИ

Седма по реду Међународна научно-стручна конференција под називом: „Савремени трендови у психологији“, отворена је данас на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду и трајаће до 21. октобра 2017. Тим поводом учеснике Конференције поздравила је подсекретар у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Светлана Михић.

Савремено друштво веома је заокупљено темама из области психологије. Овакве конференције, као и научни радови који из њих проистекну, пружају могућност да се неке актуелне теме сагледају из више углова, па самим тим буду корисне развоју друштва у целини, рекла је подсекретар Михић.

Прва Конференција организована је 2005, и од тада Одсек за психологију Филозофског факултета у Новом Садусваке друге године организује научно-стручни скуп, чија концепција омогућава психолозима из Србије и региона да размењују искуства и информације у вези са резултатима актуелних истраживања из различитих области психологије.

Ове године пријављено је 211 радова, чији аутори долазе из 16 земаља. Пленарна предавања одржаће проф. Боел Де Рид,Универзитет у Гронингену (Холандија), проф.ГередГаскел, Универзитет у Јорку (Велика Британија),др Ричард Бентал, Универзитет у Шефилду (Велика Британија) и др Јелена Мирковић, Универзитет Јорк Сент Џон (Велика Британија).

Од 2013. године саставни део скупа је и студентска конференција Трансферов подскуп коју у сарадњи са Одсеком за психологију организује удружење студената психологије Трансфер.