NA FAKULTETU TEHNIČKIH NAUKA OTVORENA IZLOŽBA „MAJSTORI ZNANJA“

U amfiteatru „Milutin Milanković“ na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, u utorak 4. aprila 2017, otvorena je izložba „Majstori znanja“. Reč je o projektu Slovačke Republike koji na 25 panela približava interesantne događaje iz astronomije, fizike, matematike, biologije i drugih nauka i predstavlja slovačke naučnike svetskog značaja od 15. veka do danas.

Tim povodom prisutne je pozdravila i obratila se podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Svetlana Mihić.

„Listajući srpski rečnik našla sam da reč majstor označava iskusnog zanatliju, koji svoj posao obavlja do perfekcije. Danas smo počastvovani da vidimo kako je nastao prvi šahovski automat, da dobijemo odgovor na pitanje gde je nastala najstarija škola rudarstva u svetu i da se upoznamo sa prvim majstorom u prikupljanju biljaka Andreasom Kmečom“, rekla je podsekretar Mihić pozdravljajući prisutne.

Izložbu koja je postavljena u hodniku ispred amfiteatara A1 i A2, svečano je otvorila njena ekselencija Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji.

dsc_0021novo