НА ФАКУЛТЕТУ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „МАЈСТОРИ ЗНАЊА“

У амфитеатру „Милутин Миланковић“ на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду, у уторак 4. априла 2017, отворена је изложба „Мајстори знања“. Реч је о пројекту Словачке Републике који на 25 панела приближава интересантне догађаје из астрономије, физике, математике, биологије и других наука и представља словачке научнике светског значаја од 15. века до данас.

Тим поводом присутне је поздравила и обратила се подсекретар у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Светлана Михић.

„Листајући српски речник нашла сам да реч мајстор означава искусног занатлију, који свој посао обавља до перфекције. Данас смо почаствовани да видимо како је настао први шаховски аутомат, да добијемо одговор на питање где је настала најстарија школа рударства у свету и да се упознамо са првим мајстором у прикупљању биљака Андреасом Кмечом“, рекла је подсекретар Михић поздрављајући присутне.

Изложбу која је постављена у ходнику испред амфитеатара А1 и А2, свечано је отворила њена екселенција Дагмар Репчекова, амбасадорка Словачке Републике у Србији.

dsc_0021novo