Na Ekonomskom fakultetu u Subotici, odeljenje u Bujanovcu, svečano otvorena 2016/2017. akademska godina

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost,  prof. dr Zoran Milošević pozdravio je u ponedeljak 10. oktobra 2016. brucoše Ekonomskog fakulteta u Subotici, Odeljenje u Bujanovcu. Tom prilikom pokrajinski sekretar Milošević naglasio je značaj visokog obrazovanja koje uspostavlja visoke komunikacijske standarde ne samo u okviru uže stručnog obrazovanja, nego i u kontekstu sveukupnog društvenog delovanja.

„Od ovog dana studenti postaju značajan resurs ne samo svoje lokalne zajednice, već i cele Srbije, ali i sveta, koji teži ekonomskom razvoju i dobrobiti svih članova zajednice“, istakao je Milošević.

Ekonomski fakultet u Subotici postoji 56 godina, a nastavni proces se više od 35 godina uspešno realizuje na dve lokacije, i to u Subotici, gde je sedište Fakulteta, i na Odeljenju Fakulteta u Novom Sadu, a od 2011. godine i na Odeljenju fakulteta u Bujanovcu.

Svečanom početku nove akademske godine prisustvovali su i: prof. dr Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, Šaip Kamberi, predsednik Opštine Bujanovac i prof. dr Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela Vlade za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.

img_6480

img_6543

img_6463