НА ЕДУКОНСУ ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО „ПЕРСПЕКТИВЕ ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА НА ПРИМЕРУ ПРИВАТНИХ УНИВЕРЗИТЕТА“

Округли сто под називом: „Перспективе високог образовања на примеру приватних универзитета“ одржан је у среду 25. јануара 2017. на Универзитату „ЕДУКОНС“ у Сремској Каменици. На скупу су учествовали представници Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Душица Ракић, заменица и подсекретар проф. др Светлана Михић, као и остали еминентни званичници свих релевантних институција у домену високог образовања у Републици Србији.

Овај скуп је имао за циљ размену мишљења о појединим областима и темама које конституишу простор високог образовања у Србији. Будући да је област високог образовања подложан сталним променама, неопходно је и да решења буду у складу са тим прилагођена савременим образовним трендовима, поготову узимајући у обзир чињеницу да су у току припреме измене Закона о високом образовању.

„Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност стара се о високом образовању на територији АП Војводине. Ми желимо да својим радом и својом делатношћу помогнемо свим институцијама, не делимо факултете на приватне и државне, већ на акредитоване и неакредитоване“, истакла је подсекретар Михић.

Ректор Универзитета „ЕДУКОНС“, проф. др Александар Андрејевић сматра да иако су државни и приватни факултети пред законом изједначени, постоје области у којима немају иста права и да би то требало исправити новим изменама Закона о високом образовању.img_2940jpg