MIROVIĆ: PRIJATELJSTVO SRBIJE I EGIPTA GRADITI NA KULTURNOJ SARADNJI

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je večeras u Srpskom narodnom pozorištu, pre početka plesne predstave „The Blue Elephant“ opere iz Kaira, koja je upriličena u okviru manifestacije „Mesec egipatske kulture u Srbiji“, da prijateljstvo Srbije i Egipta treba pre svega graditi na kulturnoj saradnji.

„Večerašnji nastup nadaleko poznatih umetnika iz Kaira na simboličan način će označiti početak novog vremena u odnosima Srbije i Egipta, u kome ima prostora za saradnju u oblasti kulture, ali i u drugim oblastima od zajedničkog interesa“, rekao je predsednik Mirović.

To je za Pokrajinsku vladu veoma značajno, jer, kako je naveo, upravo je AP Vojvodina sedište najznačajnijih kulturnih institucija našeg naroda.

„Kultura je najbolje sredstvo za zbližavanje dva naroda i dve zemlje i verujem da će i u narednim godinama biti prilike da razmenjujemo ovakve sadržaje“, istakao je predsednik Mirović.

Predstavi opere iz Kaira prisustvovali su i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i zamenica pokrajinskog sekretara prof. dr Dušica Rakić.