MIROVIĆ: POKRAJINSKA VLADA ĆE I U OVOJ GODINI INVESTIRATI ZNAČAJNA SREDSTVA U ZRENJANIN

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas kožaru „Dafar“ u Zrenjaninu, gde je pustio u rad prečistač otpadnih voda nastalih u proizvodnom procesu. Izgradnju postrojenja za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u zrenjaninskoj kožari pomogla je Pokrajinska vlada sa 36 miliona dinara.

Kompanija „Dafar“ se bavi štavljenjem i doradom kože, i izvozno je orijentisana prema tržištu Evropske unije.

Investicijom u „Dafar“, kako je Mirović naglasio, pokazani su glavni elementi politike podrške domaćim malim i srednjim kompanijama koje učestvuju u izvozu, koji je u Vojvodini, u proteklih godinu dana, porastao za gotovo 20 odsto.

Mirović je kazao da je važno i to što „Dafar“ svoje poslovanje razvija na mestu gde je nekada bila kožara, koja je u prošlim vremenima propala.

„Ova kompanija je uspešno pokrenula proizvodnju i danas zapošljava više od 110 ljudi,“ kazao je Mirović, dodajući da Zrenjanin sve više postaje prepoznatljiv po brojnim malim domaćim kompanijama koje na tržištu zauzimaju svoje mesto.

On je istakao da će Pokrajinska vlada i u ovoj godini investirati značajna sredstva u Zrenjanin, u razvoj privrede, komunalne i putne infrastrukture.

„Radićemo u punom obimu i na rekonstrukciji stadiona u Zrenjaninu i, nadam se, da ćemo i kroz druge zajedničke aktivnosti pokazati ključ uspeha politike okupljanja oko projekata“, rekao je Mirović.

Predsednik Nadzornog odbora „Dafara“ Zoran Galović kazao je da je prečistač koji je pušten u rad odličan primer saradnje Pokrajinske vlade i privrede, jer se na taj način podstiče domaća proizvodnja. Kako je Galović naveo, puštanje ovog postrojenja u rad omogućiće „Dafaru“ proširenje kapaciteta u narednim godinama.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević.