MIROVIĆ OTVORIO KONFERENCIJU „VOJVODINA U 2020“

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas konferenciju „Vojvodina u 2020“, koju organizuju kompanija „Color Media Communications“ i magazin „The Economist“, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade.

„Ova konferencija je naša zajednička inicijativa, jer želimo da Vojvodina bude u centru pažnje. Cilj nam je da na početku godine predstavimo naše potencijale, potencijale svih lokalnih samouprava, investitora i nevladinog sektora, kako bi važne stvari koje život znače za Vojvodinu bile u prvom planu“, kazao je Mirović.

Predsednik je istakao tri važne oblasti koje će biti u fokusu ove konferencije, a to su zaštita životne sredine, zdravstvo i pitanje ekonomskog razvoja manje razvijenih opština.

„Želimo da posle donošenja Deklaracije o zaštiti životne sredine, koju je inicirala Pokrajinska vlada, proverimo njenu realizaciju i podsetimo na njene ciljeve, kao i da pažnju javnosti usmerimo na ovu oblast. Ove godine nastavićemo i sa rekonstrukcijom zdravstvenog sistema. Pripremamo rekonstrukciju bolnica u Somboru, Senti, Kovinu, Poliklinike u Novom Sadu, izgradnju Kamenice 3, a sledeće nedelje pustićemo u sistem dva nova linearna akceleratora u okviru Instituta u Sremskoj Kamenici“, kazao je Mirović.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da je veoma važno ovakvo okupljanje na početku godine kako bismo se suočili sa svim problemima u društvu i razgovarali o perspektivama.

„S obzirom na to da imamo sve pozitivne tokove i ekonomske parametre, očekujem da će 2020. biti godina prosperiteta. Očekuju nas veliki infrastrukturni projekti, kao i značajni iskoraci u sferi turizma“, izjavio je Pastor.

Predsednik kompanije „Color Media Communications“ Robert Čoban izjavio je da je cilj konferencije da se okupe predstavnici Pokrajinske vlade, ekonomisti, privrednici i ambasadori i da kroz stručne panele i dijalog odgovore na važna pitanja koja se tiču Vojvodine.

„Ovo je druga godina u kojoj organizujemo konferenciju s ciljem da razgovaramo na lokalnom nivou o svim problemima u društvu. Ovo je prilika da jedni od drugih učimo, da razgovaramo o svim temama s akcentom na zdravstvu, privredi i zaštiti životne sredine“, kazao je Čoban.

Današnjoj Konferenciji „Vojvodina 2020“, koja se održava u Skupštini Vojvodine, prisustvuju i prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, zamenica pokrajinskog sekretara prof. dr Dušica Rakić, ostali članovi Pokrajinske vlade, ambasadori Španije, Portugalije, Češke, Rumunije i predstavnici Ambasade Slovenije.