MIROVIĆ I CVIJANOVIĆEVA OTVORILI 17. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U BIJELJINI

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović otvorili su danas 17. Međunarodni poljoprivredni sajam „Interagro 2018“ u Bijeljini.

Pokrajinska vlada posvećena je Sporazumu koji ima sa Vladom Republike Srpske, a koji je deo ukupnih odnosa koji imaju Republika Srbija i Republika Srpska, izjavio je ovom prilikom predsednik Mirović.

On je istakao da na sajmu u Bijeljini učestvuje više od 20 kompanija i udruženja iz AP Vojvodine, u organizaciji Privredne komore Vojvodine, koja je i partner ovogodišnjeg sajma.

„Cilj Pokrajinske vlade je održati i unaprediti kontakte između privrednika“, istakao je predsednik Mirović.

Predsednik Mirović izjavio je i da Pokrajinska vlada i Vlada Republike Srpske moraju intenzivnije da rade na infrastrukturnom povezivanju, istakavši da je izgradnja autoputa od Novog Sada preko Rume do Bijeljine jedan od prioriteta.

„Zbog zajedničke budućnosti na ovom značajnom projektu moramo da radimo zajedno, jer će izgradnjom autoputa biti mnogo više kompanija i privrednika iz Srbije u Semberiji“, naveo je predsednik Mirović i dodao da su Pokrajinska vlada i Vlada Republike Srbije završile projektnu dokumentaciju za deonicu od Novog Sada do Šapca.

Zahvalivši se predsedniku Miroviću na podršci, predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je sajam u Bijeljini prilika da se povežu privrednici i poljoprivrednici, ali i da se uspostavi intenzivnija saradnja između lokalnih samouprava, institucija i udruženja u svim drugim oblastima od zajedničkog interesa.

„Vlada Republike Srpske, Pokrajinska vlada i Vlada Srbije dobro sarađuju i prisustvo predsednika Mirovića to potvrđuje. Zajedno radimo na svim poljima kako bi se privredno i infrastrukturno što bolje povezali“, izjavila je Cvijanovićeva.

Otvaranju sajma prisustvovao je i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević.