МИНИСТАР ПОПОВИЋ И СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ОБИШЛИ РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКОГ ПАРКА

Републички министар за иновације и технолошки развој, др Ненад Поповић и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић заједно са представницима Универзитета у Новом Саду, обишли су данас градилиште будућег Научно-технолошког парка. Тим поводом министар Поповић истакао је да је реч о најважнијем пројекту у иновационој области у Републици Србији. Према речима Поповића радови на изградњи Научно-технолошког парка који ће се простирати на 30.000 метара квадратних, одвијају се према плану, са врло малим закашњењем.

„Ово је заједничка инвестиција Републичке и Покрајинске владе, Универзитета у Новом Саду и Факултета техничких наука која треба, пре свега, да подигне технолошки и иновациони потенцијал не само Новог Сада и АП Војводине, већ целе Србије и региона. Ово ће бити најмодернији и најбољи парк у Југоисточној Европи, будући да су коришћена знања и искуства технолошких паркова у Лозани, Израелу и Финској, а ми ћемо покушати да све то имплементирамо, како би од тога имала корист научна и иновациона заједница Републике Србије“, рекао је Поповић.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, нагласио је да високо образовање, наука и њена повезаност са привредом јесу једини могући смер у коме треба ићи.

„Ово је још један пример добре сарадње и разумевања две Владе, који показује да само уједињени око пројеката, можемо водити јавну политику која промовише знање, као фактор развоја Србије. Верујем да је одговорност наших политика на свим нивоима показала пун смисао и у овој инвестицији“, рекао је Милошевић и додао да је Покрајинска влада у овој години за изградњу прве фазе Научно-технолошког парка определила 110 милиона динара.

Према плану прва фаза Научно-технолошког парка која износи 10.000 квадратних метара, треба да буде завршена до краја 2018. године, а за завршетак целе зграде потребно је издвојити још седам милиона евра.