МИЛОШЕВИЋ ЗАХВАЛИО ТЕЛЕКОМУ СРБИЈЕ НА НЕСЕБИЧНОЈ ПОДРШЦИ И ВИСОКОМ ПРОФЕСИОНАЛИЗМУ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић захвалио је компанији Телеком Србија и координатору Регије Нови Сад, Драгану Маринковићу на високом професионализму и несебичној подршци коју су пружили програму  Секретаријата да свим установама високог образовања чији је оснивач АП Војводина буде омогућен приступ академској мрежи КоБСОН.

Наиме, захваљујући заједничком деловању, почетком фебруара ове године потписан је Споразум с представницима пет високих школа струковних студија о сарадњи у циљу популаризације научног стваралаштва на високим школама у Војводини, као и Уговор о суфинансирању приступа бази података Конзорцијума библиотека Србије за обједињену набавку (КоБСОН ), преко Академске мреже Србије. Потписници тих докумената су: Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду, Висока школа струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду, Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду, Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици и Висока техничкој школи струковних студија у Зрењанину.

Компанија Телеком Србија је обезбеђивањем техничке инфраструктуре допринела да се научно-истраживачки рад у Републици Србији обогати новим бројем корисника мреже којима су од сада доступне неопходне информације и подаци за унапређење рада, развоја система високог образовања и научно-истраживачког, односно, развојно-истраживачког рада у његовим оквирима.