МИЛОШЕВИЋ УРУЧИО УГОВОРЕ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ КРАТКОРОЧНИХ ПРОЈЕКАТА

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић уручио је данас уговоре представницима високообразованих институција, који су добили средства на основу Јавног конкурса за финансирање краткорочних пројеката од посебног интереса за одрживи развој у АП Војводини у 2017. години.

Честитајући руководиоцима чији су пројекти добили позитивно мишљење стручних савета из осам научних области, Милошевић је истакао да данас промовишемо 28 пројеката, а да бисмо, судећи према квалитету, могли промовисати свих 212 пријава пројеката, колико их је учествовало на конкурсу.

„Била је велика обавеза и одговорност свих чланова осам стручних савета да од 212 пријављених пројеката, одаберу најбољих 28. Број апликаната говори у прилог томе да смо сви имали поверења у отвореност и конкурентност овог одабира. Ово је прва фаза, а већ у септембру чека нас друга фаза краткорочних пројеката, за чију реализацију је опредељено 27 милиона динара“, рекао је Милошевић и додао да је уверен да ће на тај начин бити унапређено научно стваралаштво кроз будуће дугорочне пројекте, као и међународне пројекте, али и сам квалитет наставног процеса. То представља интенцију да се кроз научно стваралаштво унапреди пре свега високо образовање.

За прву фазу пројектног циклуса краткорочних пројеката опредељено је 25 милиона динара, при чему је максимални износ по пројекту милион динара. Институције које су носиоци пројекта чине 10 државних и 3 приватна факултета, као и два института. Укупан број ангажованих  истраживача је 173 који су запослени на 19 високошколских институција на територији АП Војводине.img_6690novo