МИЛОШЕВИЋ УРУЧИО РЕШЕЊА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ КРАТКОРОЧНИХ ПРОЈЕКАТА

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић уручио је данас решења представницима високообразованих институција, који су добили средства на основу Јавног конкурса за финансирање другог циклуса краткорочних пројеката од посебног интереса за одрживи развој у АП Војводини у 2017. години.

Честитајући руководиоцима чији су пројекти добили позитивно мишљење стручних савета из осам научних области, Милошевић је истакао да су овакви догађаји најлепши тренуци у раду покрајинског секретара, јер 32 пројекта представљају подстицај одрживом развоју АП Војводине.

„Ови пројекти су значајно допринели унапређењу не само научне стварности, него и нашег укупног привредног и културног амбијента, као и квалитета живота, јер су у широком спектру, будући да обухватају осам научних области. Ту су и врло компетентни чланови комисија, који су проценили квалитет пројеката. Верујем да ћемо захваљујући квалитетном одабиру пројеката добити снажан подстицај у укупном одрживом развоју АП Војводине“, рекао је Милошевић.

Председница стручног савета за технолошке науке, проф. др Сања Подунавац Кузмановић је истакла да су чланови стручног савета имали веома тежак и одговоран задатак, јер су од 22 пријављена пројекта, као набоље оценили њих  пет.

„Пре свега реч је о пројектима који имају високи апликативни карактер и пројекти чија проблематика је од посебног интереса за одрживи развој АП Војводине“, нагласила је Подунавац Кузмановић.

За другу фазу пројектног циклуса краткорочних пројеката опредељено је 27 милиона динара, при чему је максимални износ по пројекту милион динара. На Конкурс је пристигло укупно 135 пријава пројеката, а одобрено је 32 пројеката. Институције које су носиоци пројекта чине 9 државних и 4 приватна факултета, као и два института.