MILOŠEVIĆ U POSETI OLIMPIJSKOM KOMITETU BOSNE I HERCEGOVINE

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević posetio je danas Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i tom prilikom se sastao sa potpredsednikom OK prof. dr Izetom Rađom i direktorom Evropskog olimpijskog festivala mladih – EYOF, Senahidom Godinjakom.

Cilj posete je konkretizacija sporazuma volonterske podrške studenata Univerziteta u Novom Sadu na predstojećem Evropskom olimpijskom festivalu mladih – EYOF 2019. u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, kao i promotivne aktivnosti EYOF-a u Novom Sadu.

Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet u Novom Sadu obnovili su u maju 2018, ranije potpisan sporazum o akademskoj saradnji s ciljem promovisanja akademske, obrazovne i kulturne saradnje između ove dve institucije.

Jedna od tema današnjeg sastanka bila je i mogućnost projektne saradnje u cilju povezivanja mladih u regionu.

Sarajevo i Istočno Sarajevo će u periodu od 10. do 15. februara 2019. biti domaćini najvećem i najznačajnijem sportskom događaju nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine – povratku olimpijskog plamena, koji će označiti početak Evropskog omladinskog olimpijskog Festivala EYOF 2019.

Na EYOF – u se očekuje učešće 1.350 sportista iz 49 evropskih zemalja.