МИЛОШЕВИЋ У ПОСЕТИ ОЛИМПИЈСКОМ КОМИТЕТУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић посетио је данас Олимпијски комитет Босне и Херцеговине и том приликом се састао са потпредседником ОК проф. др Изетом Рађом и директором Европског олимпијског фестивала младих – EYOF, Сенахидом Годињаком.

Циљ посете је конкретизација споразума волонтерске подршке студената Универзитета у Новом Саду на предстојећем Европском олимпијском фестивалу младих – EYOF 2019. у Сарајеву и Источном Сарајеву, као и промотивне активности EYOF-а у Новом Саду.

Универзитет у Сарајеву и Универзитет у Новом Саду обновили су у мају 2018, раније потписан споразум о академској сарадњи с циљем промовисања академске, образовне и културне сарадње између ове две институције.

Једна од тема данашњег састанка била је и могућност пројектне сарадње у циљу повезивања младих у региону.

Сарајево и Источно Сарајево ће у периоду од 10. до 15. фебруара 2019. бити домаћини највећем и најзначајнијем спортском догађају након Зимских олимпијских игара 1984. године – повратку олимпијског пламена, који ће означити почетак Европског омладинског олимпијског Фестивала EYOF 2019.

На EYOF – у се очекује учешће 1.350 спортиста из 49 европских земаља.