МИЛОШЕВИЋ У ИМЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ ПОТПИСАО СПОРАЗУМ О ФИНАНСИРАЊУ И УПРАВЉАЊУ ПРОЈЕКТОМ ИЗГРАДЊЕ ЗГРАДЕ ИНСТУТУТА БИОСЕНС

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, овлашћен од стране Покрајинске владе, потписао је данас у Ректорату Универзитета у Новом Саду Споразум о финансирању и управљању пројектом изградње зграде Инстутута БиоСенс, као представник инвеститора.

Споразум о финансирању и управљању пројектом изградње зграде Инстутута БиоСенс и набавке научноистраживачке опреме у оквиру пројекта „Антарес“ потписали су и: републички министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, као представник финансијера пројекта, у име Института БиоСенс као корисника зграде, директор тог института проф. др Владимир Црнојевић и у име координатора пројекта, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.

Институт БиоСенс освојио је прво место за пројекат „Антарес“ по оцени Европске комисије у конкуренцији више од 200 најпрестижнијих европских научноистраживачких институција. Буџет пројекта је 28 милиона евра, од чега 14 милиона представљају бесповратна средства Европске уније. Та средства намењена су јачању људских ресурса Института, запошљавању врхунских експерата и преносу знања из водећих европских институција, док се подршка Покрајинске владе и Владе Републике Србије односи на јачање научноистраживачке инфраструктуре: изградњу зграде и набавку најсавременије опреме.

Данашњој свечаној академији, коју је отворио председник Покрајинске владе, Игор Мировић, присуствовали су и министар државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, генерални директор за истраживање и иновације Европске комисије Роберт Жан Смитс и амбасадор Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт.

Присутни су имали прилику да виде  идејно решење и макету нове зграде Института БиоСенс, која ће се у оквиру пројекта „Антарес“ градити и опремати у наредне три године.02032017_mirovic_antares-03

02032017_mirovic_antares-08