Милошевић: Подстицај високом образовању кроз јачање компетенција истраживача

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, потписао је данас с представницима пет високих школа струковних студија Споразум о сарадњи у циљу популаризације научног стваралаштва на високим школама у Војводини, као и Уговор о суфинансирању приступа бази података Конзорцијума библиотека Србије за обједињену набавку (КоБСОН ), преко Академске мреже Србије.

Потписници тих докумената су: Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду, Висока школа струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду, Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици, Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду и Висока техничкој школи струковних студија у Зрењанину.

Проф. др Милошевић је нагласио да је данашње потписивање споразума важан подстицај високом образовању, пре свега, за јачање компетенција младих истраживача на високим школама,  јер им се пружа шанса да буду видљиви у свету, као и да виде шта други истраживачи раде.

„КоБСОН јесте тај прозор у свет, а наша обавеза да свима пружимо једнаку шансу, данас је потврђена“, рекао је проф. др Милошевић.

Милошевић је још нагласио да је од два милиона динара, колико  је издвојено за ову намену, много важније то што је послата вредносна порука високом образовању, за чији рад, у прошлости, често није било довољно разумевања.

„Ми тежимо квалитетном образовању, које је препознатљиво у добробити не само нашег привредног живота, него у квалитету живота људи. Зато је битно да смо и на овај начин заокружили један систем, и да на новим основама, градимо даљу сарадњу и партнерски однос са високим школама у Војводини“, рекао је проф. др  Милошевић.img_6693jpg

img_6688jpg